Четири Критични Совети за Чистење по Потопот Штрајкови

Како да трговија на Bitcoin 100 пати потпора или маргина

Може да се прават добри пари со BITMEX?


100× Предност!! Cryptocurrency девизна сметка постави


Вредноста на, знаејќи како да се одговори на итен никогаш не била толку јасно, со еден од најлошите ураганот сезони некогаш зад нас.? Едукација на себе за тоа што да направи во поплава, затоа, е еден од клучните катастрофа подготвеност прашања.? Еве некои вредни совети сопствениците треба да бидат свесни за кога чистење штета остави зад себе од поплава.? Не’т Оди во Близина на Вода: Floodwaters може да има некои од најпознатите загадена вода што некогаш ќе дојде во контакт со.? Побарајте медицинска помош веднаш ако вие или некој член од семејството има биле изложени на поплавата води за било должината на времето. Тематски floodwater контакт може да доведе до сериозни инфекции.? Ако мислите дека вие или некој друг има пијан floodwater, побарајте медицинска грижа во локалната болница или клиника, како е можно поскоро, како и опасноста од инфекции се дури и полошо. Многу Лесно: Остане надвор од било какви згради или структури кои што се уште имаат floodwaters encircling нив. Не’т потцени структурни оштетувања floodwaters може да предизвика. Структура’s foundation може да биде значително ослабена од floodwaters во? релативно кратки периоди на време, особено кај постарите структури.? Темелите може да потоне и да стане нестабилен, предизвикува пукнатини и празнини во тротоарите, дури и куќа’ вкупно колапс без предупредување. Очигледно звук структура исто така, може да имаат претрпено протекување на гас, електрични штета, или вода линија штета, па затоа треба да се управува јасно на таквите згради до локалните функционери изјавија нив безбедно . Почекајте Додека All-Clear: Само затоа што дождот престана? и floodwater се чини дека се повлекува, не’t значи неговата безбедно да си одат дома и да се започне чистење. Се разбира ќе’ќе се нервозни за да дознаете што е штета ако некој е направено на вашиот имот, но, понекогаш се, floodwater штета создава многу опасност дека бара професионален се исчисти пред област се брише како безбедно да локални жители. Чувајте ги гледа за информации за временските ако имате пристап до локални радио или телевизиски станици, кој ќе ве известиме за секоја закана од влезните бури, или други floodwater поврзани со опасности во вашата област.? ? Се справи со Нега: Треба да се изврши увид поплава-оштетени згради претпазливо откако локалните службеници мора да бидат судени областа безбедно. Започнете со истражување на вашата куќа внимателно. Многу внимателно; поплава штета може да ја ослабне структури. Не пушат во внатрешноста на зградата. (гас течење хазард) Донесе батеријата-управувана рефлектори или фенери како на електрична енергија може да бидат сотрени.? Студија на подови, ѕидови, врати, скалите, и windows тесно да бидете сигурни дека куќата не е во опасност од уривање, со користење на светилката да се погледне на фондацијата за пукнатини или други знаци на оштетување.?? Откако ќе’ve испитуваат структурните интегритетот на зградата, проверете за оштетување на нови системи. Најдете и забележи штета на зградата’s гас, електрични, и канализационен систем. Проверете за протекување на гас од слушање за мали подсвиркване бучава и мирис на гас во воздухот. Ако се сомневате дека ќе настане истекување на гас, исклучи главниот вентил и веднаш контактирајте со гас.? Надгледување на градење’s електричниот систем. Било скршено, излитен, или лабава жици се места за грижете се.? Ако видите какви било искри или мирис било горење, веднаш исклучување на електрична енергија во коло прекинато или fuse кутија.? Исто така, ќе треба да се провери вашиот дом’s канализационен систем.? Избегнувајте користење на тоалет и се јавите на еден водоводџија ако верувате канализационен линии биле оштетени.? Ако свежа вода, цевки, исто така, е оштетен, повикување на вашето вода компанија и не’т пијат вода од потчукнете. ? Четири Критични Совети за Чистење по Потопот Штрајкови


· Ве молиме!! Сподели слободен!!

|

Сподели


・ Four Critical Tips for Cleaning Up after a Flood Strikes

[Линк до овој пост (HTML кодот)][trackback URL-то]